Auteur
Start
Over Mark Nelissen
Missie
Boeken
Lezingen
Blogs
Contact

 

De club van ik

De club van ik

 

 

bril van darwinISBN: 978-94-014-11387

Uitgegeven bij

Uitgeverij Lannoo

U kan dit boek bestellen bij Azur

eveneens verkrijgbaar in de betere boekhandel.

Zijn wij sociale of zelfzuchtige wezens? Waarom vertrouw ik mijn naaste familie meer dan een verre vriend? Waarom houd ik niet van mensen van een ander ras? Of bestaan rassen niet? Waarom weiger ik een lening aan mijn goede vriend? Waarom kijk ik wel op naar die filmster en niet naar mijn baas? Waarom zijn er zo weinig vrouwen aan de top? Bestaan goed en kwaad? Kunnen wij zonder taal? En humor?

We beschouwen ons sociaal gedrag als vanzelfsprekend. Natuurlijk zijn we sociaal, ik heb toch vrienden, ben lid van een club, mijn club! Interessante disciplines houden zich met ons sociale bestaan bezig, zoals de sociologie, de sociale psychologie, de economie enzovoort. Ze geven ons echter geen inzicht in de essentie van dit systeem. Verre van zelfs. Het ontbreekt ons aan een analyse van de grond van het sociaal gedrag. Waar komt het vandaan? Waarom bestaat het überhaupt? Heeft �mijn club� nut? Een evolutionaire benadering kan hier klaarheid brengen.

Mark Nelissen neemt ons mee op een boeiende reis doorheen onze evolutiegeschiedenis, en toont hoe ons sociaal gedrag vandaag nog steeds bepaald wordt door onze voorouders, die zich gedurende honderdduizenden jaren aanpasten aan hun omgeving. Ze ontwikkelden een sociaal systeem dat de overleving waarborgde. Vandaag bestaat dat nog.

U kan de auteur contacteren voor vragen, opmerkingen & suggesties.

Amazing Things